SZOLGÁLTATÁS

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlési Múzeum

Múzeumpedagógia

A magyar törvényhozás ezer éve címet viselő kiállítás a középkori törvényhozástól egészen a rendszerváltás utáni első szabad választásig vezeti el az érdeklődő diákokat. Az interaktív monitorok, installációk és kiállítási tárgyak bemutatják a választójog, parlamentarizmus fejlődésének ívét, ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy egy-egy időszakra fókuszálva megismerjük egy adott kor összefüggéseit.

A kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai program a történelem és állampolgári ismeretek tantárgyak anyagához nyújt tartalmas gyakorlati foglalkozásokat. A diákok játékos, kis csoportokban elvégezhető feladatok teljesítésével, dokumentum- és tárgymásolatok segítségével, történelmi személyek életre keltésével ismerkedhetnek meg különböző korok törvényhozásával, a választási rendszerekkel és a kampányokkal.
Egy-egy adott korszakot feldolgozó modulokon kívül választható az egész folyamatot átívelő foglalkozás is. A program nemcsak a tanórák érdekes adaléka, hanem segít, hogy a diákok történelmi tudása és állampolgári ismeretei mélyrehatóbban kapcsolódjanak egymáshoz.

A különböző foglalkozásainkról a Diákparlament oldal alatt tájékozódhatnak.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a foglalkozásokat csak hétköznapokon áll módunkban megtartani!