„Van beleszólásod!” – Diákok vitáztak az Országházban

A Van beleszólásod! Parlamenti Ifjúsági Nap immár ötödik alkalommal került megrendezésre május 27-én, az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája közös szervezésében.

Forrás: Fülöp Ildikó, Erasmus+ Programiroda

A Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok megismerhessék a demokrácia alapintézményét és a törvényhozás helyszínét, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában. A program során 250 diák járta be az Országházat, beszélgetett hazai és európai parlamenti képviselőkkel, valamint modellezte interaktív vitajáték keretében a döntéshozatali folyamatokat.

Forrás: Fülöp Ildikó, Erasmus+ Programiroda

A képviselői beszélgetés a fiatalok saját, előre átgondolt kérdéseire, a vitajáték pedig az őket érintő témákra épült. A csoportok aktív részvételét – a felkészüléssel és a kreatív beszámolóval együtt – szakmai zsűri értékeli. Az általuk legjobbnak talált osztály fődíja az Euroscola-programon való részvétel Strasbourgban, az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája támogatásával.

Forrás: Fülöp Ildikó, Erasmus+ ProgramirodaFeltöltve - 2016-05-31 12:00:00.
Kategória: HÍREK