Ünnepi könyvajánló

Tartalmas évet tudhat maga mögött az Országgyűlés Hivatalának könyvkiadói programja. Az Országház Könyvkiadó gondozásában eddig több mint 25 kötet jelent meg, számos idegen nyelvű változatban is. Sokszínű kiadványaink nemcsak karácsonyra, hanem bármely alkalomra különleges ajándékként szolgálhatnak.

Az Országház épületét méltán sorolják a világ legszebb parlamenti épületei közé, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az évente idelátogatók százezrei. Szerzőink ebben a reprezentatív kötetben a magyar parlamentarizmus történetét, az Országgyűlés működését, valamint a nemzeti büszkeségünkké lett Országház múltját, jelenét mutatják be.

A művészetek kedvelőinek az Országházi Séták sorozatunkat ajánljuk figyelmébe, amely a magyar Országgyűlés épületének szépségeit és érdekességeit járja körül. Legújabb kötete az Országház szobrairól nyújt áttekintést, amely elődeihez hasonlóan nemcsak a belső terek megismeréséhez nyújt segítséget, hanem az épületet körbejárva kiváló útitárs lehet egy Kossuth téri séta alkalmával is.

A történelem iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a Tudományos konferenciák az Országházban sorozatunkat, amelynek kötetei az Országházban megrendezésre került történettudományi rendezvények előadásaiból állnak össze. A sorozat legfrissebb kiadványa a Párhuzamos nemzetépítés, konfliktusos együttélés, amely a tavaly ősszel, azonos címmel rendezett konferencia anyagából készült tanulmánykötet.

Szintén történeti témájú az Országgyűlési Múzeum évente megrendezésre kerülő konferenciája, amely az 1848–1849. évi országgyűlés mártírjaira emlékezik. A konferenciákhoz kötődő könyvsorozat legújabb kötete Gróf Batthyány Lajos pályafutását és munkásságát mutatja be.

A politikatörténet kedvelői számára A magyar országgyűlések története sorozat kínálhat érdekességeket, melynek legújabb kötete Palasik Mária Parlamentarizmustól a diktatúráig (1944–1949) című könyve.

Az Országgyűlés elnöke hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal írt ki pályázatot 2017-ben „Az Országház Bora” cím elnyerésére. Az eseményről készült kötet bemutatja a verseny legkiválóbb borait, illetve a magyar törvényhozás és a honi szőlészet-borászat kapcsolatát.

Kiadványaink megvásárolhatóak a Látogatóközpont ajándékboltjában, az Országgyűlési Könyvtár eligazító pultjában és a nagyobb könyvesboltokban.További köteteinkről itt tájékozódhatnak.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Feltöltve - 2017-12-21 12:41:00.
Kategória: HÍREK