Újra „Van beleszólásod!”

A „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Nap 2017. március 31-én kerül megrendezésre immár hatodik alkalommal, a Tempus Közalapítvány, az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, valamint az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája közös szervezésében.

Parlamenti Ifjúsági Nap 2016-ban
Forrás: Fülöp Ildikó, Erasmus+ Programiroda

A Parlamenti Ifjúsági Nap célja, hogy a fiatalok megismerhessék a demokrácia alapintézményét és a törvényhozás helyszínét, az Országházat, megtanuljanak beleszólni a róluk szóló döntésekbe, a jövőben pedig aktívan részt vegyenek az őket érintő közösségi ügyek megoldásában.

A Parlamenti Ifjúsági Napon részt vevő 250 diák a nap során hazai és európai uniós parlamenti képviselőkkel beszélgethet, interaktív vitajátékban vehet részt, bejárhatja az Országházat, és megismerkedhet az Erasmus+ programmal, amely lehetőséget teremt a fiataloknak saját ötleteik megvalósítására.

Parlamenti Ifjúsági Nap 2016-ban
Forrás: Fülöp Ildikó, Erasmus+ Programiroda

A képviselői vita a fiatalok saját, előre átgondolt kérdéseire, a vitajáték pedig az őket érintő témákra épül, melyeket a helyszínen megvitathatnak. A programok forgószínpadszerűen valósulnak meg a nap során, így az összes fiatal részt vehet minden programelemben.

A csoportok részvételét - a felkészüléssel és a kreatív beszámolóval együtt - szakmai zsűri értékeli. Az általuk legjobbnak talált osztály fődíja az Euroscola-programon való részvétel Strasbourgban, az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodája támogatásával.

Felhívás és a jelentkezés részletei letölthetők itt.

Jelentkezési határidő: 2017. március 8.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Feltöltve - 2017-02-28 13:00:00.
Kategória: HÍREK