Újabb kötetekkel gazdagodtak többnyelvű kiadványaink!

A magyar Szent Korona brosúra már francia, német, olasz és spanyol nyelveken is elérhető, míg a A magyar Országház kínaiul és japánul, Az 1956-os Kossuth téri sortűz és emlékezete pedig spanyol nyelven is megjelent.

A kiadványok megvásárolhatóak az Országház Látogatóközpontjában található ajándékboltban és a nagyobb könyvesboltokban.

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlés Hivatala

A Szent Koronával kapcsolatban számos könyv látott már napvilágot, jelen brosúra azonban kisebb terjedelmével és újonnan készült, gazdag képanyagával sajátos módon eltér elődjeitől. A kiadvány olyan könnyedén kezelhető, áttekintő jellegű, ugyanakkor érdekes történetekkel átszőtt mű, amelynek segítségével átfogó képet kaphatunk a Szent Korona tárgyi jellegéről és a magyar történelemben betöltött szerepéről egyaránt. A kötet tagolása lehetővé teszi, hogy az egyes fejezetek külön-külön is érthető, rövid, mégis tartalmas olvasmányként szolgáljanak.

A magyar nyelvű brosúrába beleolvasni itt van lehetőség.

További nyelvek: angol, francia, német, olasz, spanyol

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlés Hivatala

A nevezetes magyar Országház és a tér, ahol áll című kötet alapján készített brosúra elsősorban a Parlament épületét mutatja be magyaroknak és külföldieknek egyaránt. A színes, gazdag képanyagot tartalmazó kiadvány számos olyan belső helyszínre kalauzolja el az olvasót, ahová csak néhány országházi dolgozó juthat el. Mind a Török András által írt szöveg, mind Wachsler Tamás – részben itt első alkalommal publikált – fotóanyaga igazi különlegesség.

A magyar nyelvű kötetbe beleolvasni itt van lehetőség.

További nyelvek: angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, lengyel, japán, kínai

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlés Hivatala

1956. október 25-én, máig tisztázatlan körülmények között magyar karhatalmi és szovjet katonai alakulatok tüzet nyitottak a Kossuth téren gyülekező békés tüntetőkre. Az áldozatok pontos száma a mai napig ismeretlen. A tér 2014-es átépítése során az Országház egyik korábbi szellőzőalagútjában kapott helyet a sortűz és a forradalom áldozatai előtt tisztelgő kiállítás és emlékhely. A kiadvány a korszak történetét és a forradalmat röviden ismertetve mutatja be a „véres csütörtök” eseményeit és a központi kiállítóteret.

A magyar nyelvű brosúrába beleolvasni itt van lehetőség.

További nyelvek: angol, lengyel, spanyol

Feltöltve - 2018-02-22 10:54:00.
Kategória: HÍREK