Új sorozat indul az országgyűlés emlékeiről

Siklóssy László Az országgyűlési beszéd útja című kötete a magyar gyorsírástörténet, és azon belül az 1868-ban megalakult Parlamenti Gyorsíróiroda történetének egyedülálló ismertetése. Siklóssy 1939-ben megjelent művét az teszi különlegessé, hogy a szerző a témát a magyar parlamentarizmus és a sajtónyilvánosság fejlődéstörténetén keresztül dolgozta fel, egy több területet is átfogó kultúrtörténeti kontextusban.

Az országgyűlés emlékei című könyvsorozatunk első kötetében szöveghű formában adjuk közre Siklóssy évtizedek óta nehezen elérhető művét. A korabeli szöveg értelmezését Hidvégi Violetta főlevéltáros tanulmánya segíti és teszi még színesebbé. Siklóssy László munkája olyan maradandó alkotás, amely nemcsak a politika és a történelem iránt érdeklődők, hanem a szélesebb közönség számára is érdekes és értékes olvasmány.

A könyvbe beleolvasni itt van lehetőség. Az Országház Könyvkiadó köteteiről további információ Kiadványaink menüpontunkban olvasható.

A kötet megvásárolható az Országgyűlési Könyvtárban, az Országház Látogatóközpontjának ajándékboltjában és a nagyobb könyvesboltokban.

Feltöltve - 2018-03-02 14:35:00.
Kategória: HÍREK