Búcsúzik a Tér-Zene az örökség napokon!

Májustól szeptemberig rendhagyó zenei programra várunk minden érdeklődőt a Kossuth térre.

A Tér–Zene elnevezésű rendezvény keretében különböző zenekarok adnak koncertet Budapest történelmi helyszínén, a Kossuth téren, ahol minden alkalommal változatos stílusú művek hallhatók (klasszikus zene, swing, rézfúvósok, jazz, akusztikus könnyűzene, honvéd katonazene). A fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség hétről-hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg.

Az idei utolsó koncertre a Kulturális Örökség Napjai keretében kerül sor, ezúttal Esze Jenő és zenekara ad 60 perces műsort.

Időpont: 2017. szeptember 16. 17:00

Helyszín: Kossuth tér

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlés Hivatala

Esze Jenő Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszttel, Artisjus-díjjal, Weiner Leó-díjjal kitüntetett zongoraművész, zeneszerző. Klasszikus zenei tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola emelt szintjének elvégzése után Kertész Kornél tanítványaként dzsesszzongoristaként folytatta.

Zenepedagógiai pályája mellett zongoraiskolai tankönyvet (Tanuljunk zongorázni tánczenét, Improvizáció), zeneelméleti tankönyvet (Zeneelmélet nem csak szórakoztató zenészeknek), szakcikkeket írt a könnyűzene művelőinek számára. Magas fokú elméleti és stílus ismeretének elismeréseként több mint 30 éven keresztül a könnyűzenészek országos vizsgaminősítő bizottságának tagja volt. A legkülönbözőbb műfajokban kérték fel zsűrizésekre. Az Országos Bárzongorista Verseny zsűrijének tagja volt Nyári Károly (elnök) és Szentpéteri Csilla mellett, az Egri Trilla Országos Zenei Verseny, majd az Egri Cigányzenei Vetélkedő zsűrijének elnöke volt.

Zongoraművészi tehetségét a legmagasabb fokú technikai kiműveltség jellemzi. A Magyar Rádió több alkalommal közvetítette hangversenyeit a Bartók Rádióban – élő adásban – a Pesti Vigadóból és a Zeneakadémiáról. Két nagy sikerű zongorapárbajban is fellépett Oravecz György és Lengyel Zoltán zongoraművészekkel.

Harminchat éves pedagógiai pályafutása során növendékeiből számos országos hírű művész került ki.

A program megtekintése ingyenes.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Feltöltve - 2017-09-09 12:00:00.
Kategória: HÍREK