Pedagógiai programok az Országházban

A tanévkezdéssel szeptemberben újraindult pedagógiai programjaink az iskolaév folyamán számos foglalkozást kínálnak a diákoknak, ahol történelmünk egy-egy korszakáról, az Országházról, az Országgyűlés működéséről élménypedagógiai elemekkel átszőtt, játékos formában szerezhetnek ismereteket. A foglalkozások fókuszában a kommunikáció, érveléstechnika, csapatmunka, problémamegoldás, vetélkedés, szerepjáték áll.

Az általános és középiskolások történeti tudásukat múzeumpedagógiai foglalkozásokkal gazdagíthatják. A magyar törvényhozás történetét jelenleg hét program dolgozza fel korszakos, illetve tematikus bontásban, az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűz körülményeit pedig egy foglalkozás keretén belül lehet megismerni.

A demokrácia-programok a törvényhozás mai működését, a törvényhozók munkáját ismertetik meg a diákokkal, akik szónoki képességeiket és rátermettségüket is összemérhetik az ülésteremben. Ilyen programok a középiskolásoknak szóló, ebben az iskolaévben szeptember 24-én indult Parlamenti különóra és a szeptember 20-án megtartott Demokráciajáték.

Az Országgyűlési Könyvtárban különböző egyetemek és karok tartanak oktatói könyvtárhasználati órákat, melyek témái az elsőéves hallgatók alapozó tantrágyaitól egészen a PhD képzésben résztvevők személyre szabott kutatási segítségnyújtásig terjednek.A diákprogramokról bővebb információk és a jelentkezés részletei itt találhatók.
A könyvtárhasználati órákról részletes tájékoztatás itt található.

Feltöltve - 2018-10-01 10:00:00.
Kategória: HÍREK