Ősztől ismét pedagógiai programok az Országházban

A diákok ebben az iskolaévben is számos pedagógiai foglalkozáson vehetnek részt, ahol történelmünk egy-egy korszakáról, az Országházról, az Országgyűlés működéséről élménypedagógiai elemekkel átszőtt, játékos formában szerezhetnek ismereteket. A foglalkozások fókuszában a kommunikáció, érveléstechnika, csapatmunka, problémamegoldás, vetélkedés és szerepjáték áll.

Az általános és középiskolások történeti tudásukat múzeumpedagógiai foglalkozásokkal mélyíthetik el. A magyar törvényhozás történetét jelenleg hét program dolgozza fel korszakos, illetve tematikus bontásban, az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűz körülményei pedig egy foglalkozás keretében ismerhetőek meg. A diákok valamennyi foglalkozást követően Országház-látogatáson is részt vesznek: megtekintik a törvényhozás otthonát s annak legszebb helyiségeit, úgy mint a főrendiházi üléstermet, a kupolacsarnokot vagy a díszlépcsőházat.

Az általános és középiskolások számára meghirdetett pedagógiai programok időbeosztása, valamint a jelentkezés részletei itt tekinthetőek meg.

Múzeumpedagógiai foglalkozás

A demokrácia-programok sorába tartozó egésznapos foglalkozások a törvényhozás mai működését, a törvényhozók munkáját ismertetik meg a diákokkal, akik szónoki képességeiket és rátermettségüket is összemérhetik az ülésteremben. Ilyen programok a középiskolásoknak szóló, ebben az iskolaévben szeptember 23-án induló Parlamenti különóra és a szeptember 25-én megrendezésre kerülő Demokráciajáték. Az egyetemisták számára kialakított Mint-a-Parlament elnevezésű program ebben a félévben november 28-án kerül megrendezésre.

Demokráciajáték

A középiskolások és egyetemisták számára meghirdetett programokról bővebb információ itt található.

Az idei tanévre több új foglalkozással is készülünk, melyekről hamarosan tájékozódhatnak az Országgyűlési Múzeum honlapján.

Feltöltve - 2019-09-27 12:50:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK