Ősztől ismét pedagógiai programok az Országházban

A diákok ebben az iskolaévben is számos pedagógiai foglalkozáson vehetnek részt, ahol történelmünk egy-egy korszakáról, az Országházról, az Országgyűlés működéséről élménypedagógiai elemekkel átszőtt, játékos formában szerezhetnek ismereteket. A foglalkozások fókuszában a kommunikáció, érveléstechnika, csapatmunka, problémamegoldás, vetélkedés és szerepjáték áll.

Az általános és középiskolások történeti tudásukat múzeumpedagógiai foglalkozásokkal mélyíthetik el. A magyar törvényhozás történetét jelenleg hét program dolgozza fel korszakos, illetve tematikus bontásban, az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűz körülményei pedig egy foglalkozás keretében ismerhetőek meg. A diákok valamennyi foglalkozást követően Országház-látogatáson is részt vesznek: megtekintik a törvényhozás otthonát s annak legszebb helyiségeit, úgy mint a főrendiházi üléstermet, a kupolacsarnokot vagy a díszlépcsőházat.
Az általános és középiskolások számára meghirdetett pedagógiai programok időbeosztása, valamint a jelentkezés részletei itt tekinthetőek meg.

Múzeumpedagógiai foglalkozás

A demokrácia-programok sorába tartozó egésznapos foglalkozások a törvényhozás mai működését, a törvényhozók munkáját ismertetik meg a diákokkal, akik szónoki képességeiket és rátermettségüket is összemérhetik az ülésteremben. Ilyen programok a középiskolásoknak szóló, ebben az iskolaévben szeptember 23-án induló Parlamenti különóra és a szeptember 25-én megrendezésre kerülő Demokráciajáték. Az egyetemisták számára kialakított Mint-a-Parlament elnevezésű program ebben a félévben november 28-án kerül megrendezésre.
A középiskolások és egyetemisták számára meghirdetett programokról bővebb információ itt található.

Demokráciajáték

Az idei tanévre több új foglalkozással is készülünk, melyekről hamarosan tájékozódhatnak az Országgyűlési Múzeum honlapján.


Az Országgyűlési Könyvtárban Könyvtárhasználati órák segítik az egyetemisták szakmai tájékozódását. A kurzus szeptember 16-án indult, és a hallgatók ebben a szemeszterben olyan előadásokon vehetnek részt, mint például: A Magyar Parlamenti Gyűjtemény, az országgyűlési dokumentumok mint információs forrás; Jogi információ és forrásai; A történelem kutatásának információs forrásai; A politológia kutatásának információs forrásai.
A könyvtárhasználati órákról részletes tájékoztatás itt található.

Könyvtárhasználati óra az Országgyűlési Könyvtárban

Feltöltve - 2019-09-19 08:00:00.
Kategória: HÍREK