Nagy érdeklődés kísérte programjainkat a Kulturális Örökség Napjain

Az Országház 2011-ben csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz, és azóta minden esztendőben megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Idén szeptember 15-én és 16-án 11 meghirdetett programon belül 9 féle séta közül lehetett választani, s összesen 63 vezetés került megrendezésre. A rendezvény hatalmas sikert aratott, az Országház épülete csaknem 2500 látogatót fogadott a két nap alatt.
Az érdeklődők olyan különleges programokon vehettek részt, mint a rendhagyó, kibővített Országház-séta, az alagsori séta és a kupolatúra, illetve az Országgyűlési Múzeum tárlatvezetései. Újdonság volt idén az ún. szabadulószoba, a szakgimnáziumi diák-idegenvezetések és a díszítőfestészeti vezetés.

Forrás: Gyömbér Máté

Forrás: Gyömbér Máté

Idén a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából elsősorban a hazai és az európai örökség közös értékeinek bemutatása került előtérbe, így az egykori és a jelenlegi dolgozók örökségmegőrző tevékenységének bemutatását helyeztük előtérbe, s programjaink során betekintést engedtünk a Ház olyan helyiségeibe is, melyek máskor nem látogathatók.


Forrás: Gyömbér Máté

Feltöltve - 2018-09-19 09:00:00.
Kategória: HÍREK