Megosztó kompromisszum és Sztálin árnyékában – az Országház Könyvkiadó két új tanulmánykötete

Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent a Megosztó kompromisszum és a Sztálin árnyékában című kötet, melyek a tavalyi év két történettudományi konferenciájának előadásait tartalmazzák.

A Megosztó kompromisszum című kötet a 2017. szeptember 26-án megrendezett Megosztó kompromisszum – az 1867. évi kiegyezés 150 év távlatából című konferencián elhangzott előadások szerkesztett változatát foglalja magában. A nemzetközi tanácskozáson az előadók az 1867-es osztrák-magyar kiegyezés történelmi hátterét, az események csomópontjait, a különféle kompromisszumkereső politikai irányzatokat és szándékokat mutatták be.

Az előadók ifj. Bertényi Iván, Lothar Höbelt, Željko Holjevac, Dobszay Tamás, Hermann Róbert, Ligeti Dávid, Cieger András, Kedves Gyula és Nagy Mariann voltak.

A könyvbe belelapozni itt van lehetőség.

A Sztálin árnyékában című kiadvány a 2017. november 24-én megrendezett Sztálin árnyékában – A szovjet modell exportja Kelet-Közép-Európába című nemzetközi konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza. A tanácskozáson orosz, amerikai, lengyel, cseh és magyar történészek az 1945 utáni kelet-európai politikai helyzet alakulását elemezték, kutatva a hasonlóságokat és a különbségeket, valamint azok nemzetközi kontextusát.

A konferencia előadói Mark Kramer, Tatjana Viktorovna Volokityina, Palasik Mária, Ö. Kovács József, Maclej Korkuć, Marcin Zaremba, Jiři Kocian, Jiři Pernes, Stefano Bottoni, Vukman Péter és Mitrovits Miklós voltak.

A könyvbe belelapozni itt van lehetőség.

További kiadványainkról itt tájékozódhat.Feltöltve - 2018-11-09 13:30:00.
Kategória: HÍREK