Még mindig „Topon az Országház”

Kossuth téri „tudásbányászat” és az országgyűlés épülete, mint „turistamágnes”. Borbás Barna írt cikket a Heti Válaszban az Országház sikerének titkairól.

Fotó: Mervai Márk

Ahogy arról korábban itt a Nemzet Főterén is beszámoltunk, az Országház a Trip Advisor utazási magazin 2017-es listáján Európa hetedik legnépszerűbb nevezetességeként szerepelt, míg a világ legnépszerűbb látványosságait felvonultató listán a tizennegyedik helyet szerezte meg. Az épületet 2016-ban több mint 583 ezer látogató kereste fel, ezzel az Országház Magyarország egyik legerősebb „turistamágnesévé” vált. Borbás Barna a siker titkairól és az oda vezető útról számol be a Heti Válasz legújabb számában.

A cikkben szó esik a 2015-ben indult Tisza Kálmán Programról, Kossuth téri „tudásbányászatról”, az Országgyűlési Múzeum kiállításairól és könyvkiadásról is. Arról, hogyan egyesül a turizmus, tudomány és kultúra egy szervezeti egység, a Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatóság működése alatt, és hogy az Országház akár befogadóképessége határát is elérheti 2018-ra.

További részletek és érdekességek a Heti Válasz augusztus 31-én megjelent számában olvashatók!

Feltöltve - 2017-09-04 13:57:00.
Kategória: HÍREK