Majálisozzon velünk a Múzeumkertben!

Május 21-én és 22-én már 21. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Majálisát. Az esemény idén is kapcsolódik a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa által létrehozott Múzeumi Világnaphoz, melynek 2016-os jelszava: Múzeumok és kultúrtájak. A Múzeumok Nemzetközi Napját 1978 óta ünnepeljük minden év május 18-án, a hozzá kötődő majálison pedig idén először az Országgyűlési Múzeum is képviselteti magát.

Forrás: Országgyűlési Múzeum

A program során egy izgalmas társasjáték segítségével elkalandozunk a magyar történelem rejtelmeibe, az Aranybulla kiadásától egészen az 1990-es rendszerváltásig. Megismerjük a mai országgyűlés működését, bejárjuk az Országház épületét és a Kossuth teret, legügyesebb játékosainkat pedig ajándékokkal jutalmazzuk!

A Múzeumkertbe a királykoronázások történelmi hangulatát is elhozzuk. A lelkes, fiatal jelentkezők a koronaékszerek segítségével maguk is a ceremónia részesévé válhatnak: megtapasztalhatják, melyek voltak a törvényes királlyá és királynévá koronázás főbb kívánalmai, megtudhatják, milyen forgatókönyv szerint zajlottak le az események, mik voltak a visszatérő elemek, milyen volt az eskü szövege, s talán még az is kiderül, hogyan ferdült el a kereszt a Szent Koronán.

Legifjabb látogatóinkat kézműves foglalkozásokkal várjuk, ahol a korai törvényhozás kellékeit, középkori okleveleket és pecséteket készíthetnek el, valamint megrajzolhatják a soron következő koronázás forgatókönyvét is!

Várunk minden érdeklődőt szombaton és vasárnap az Országgyűlési Múzeum sátránál!Feltöltve - 2016-05-18 14:00:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK