Majálisozzon velünk!

Május 20–21-én 22. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben. Az Országgyűlési Múzeum az idei Majálison Az Országház, mint virágoskert című programjával mutatkozik be a nagyközönség előtt. A Kossuth téren lévő park különböző korszakai, valamint az országgyűlés épületében megjelenő növény- és virágmotívumok kimeríthetetlen tárházát adják a hazai növényvilág megismerésének. A programok során a látogatók tesztelhetik érzékszerveiket és tudásukat – legyen szó akár botanikáról, történelemről vagy művészettörténetről –, miközben bejárják az Országház tereit.

Játékos foglalkozásokon kicsik és nagyok az Országház díszítőelemeit készíthetik el, melyeket ajándékként magukkal vihetnek, mintha csak az Országház épületéből vinnének haza egy-egy darabot.

Az Országház előtti tér a 19. század végétől kezdve meghatározó szerepet töltött be a magyar történelemben: nagy jelentőségű, sőt, sorsfordító események színtere volt. Ezért az ICOM Múzeumi Világnap 2017-es témájához és a 2016-os 1956-os Emlékévhez kapcsolódva fontos megemlékeznünk az itt lezajlott tragikus, emberéleteket követelő eseményekről is, „kimondani a kimondhatatlant”. Az Országgyűlési Múzeum sátrában az érdeklődőknek lehetőségük lesz beszélgetni az 1956-os Kossuth téri sortűz áldozatainak felkutatásában résztvevő munkatársakkal és megismerkedni a legfrissebb információkkal.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt szombaton és vasárnap a Múzeumkertben!

Feltöltve - 2017-05-12 16:00:00.
Kategória: HÍREK