Majálisozzon velünk a Múzeumkertben!

Május 21-én és 22-én már 21. alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Múzeum a Múzeumok Majálisát. Az esemény idén is kapcsolódik a Múzeumok Nemzetközi Tanácsa által létrehozott Múzeumi Világnaphoz, melynek 2016-os jelszava: Múzeumok és kultúrtájak. A Múzeumok Nemzetközi Napját 1978 óta ünnepeljük minden év május 18-án, a hozzá kötődő majálison pedig idén először az Országgyűlési Múzeum is képviselteti magát.

Forrás: Országgyűlési Múzeum

A múzeum sátrához ellátogatók izgalmas társasjáték segítségével kalandozhatnak a magyar történelem rejtelmeiben, az Aranybulla kiadásától egészen az 1990-es rendszerváltásig. A részvevők megismerkedhetnek a mai országgyűlés működésével, szimbolikusan bejárhatják az Országház épületét és a Kossuth teret, a legügyesebb játékosokat pedig ajándékok várják.

A Múzeumkertben a királykoronázások történelmi hangulata is megelevenedik: a jelentkezők koronaékszerek segítségével maguk is a ceremónia részesévé válhatnak és megtapasztalhatják, melyek voltak a törvényes királlyá és királynévá koronázás főbb kívánalmai. Megtudhatják, milyen forgatókönyv szerint zajlottak le az események, mik voltak a visszatérő elemek, milyen volt az eskü szövege, s talán még az is kiderül, hogyan ferdült el a kereszt a Szent Koronán.

A legifjabb látogatókat kézműves foglalkozások várják, ahol a korai törvényhozás kellékeit, középkori okleveleket és pecséteket készíthetnek el, valamint megrajzolhatják a soron következő koronázás forgatókönyvét is!

Várunk minden érdeklődőt szombaton és vasárnap az Országgyűlési Múzeum sátránál!

Feltöltve - 2016-05-18 13:00:00.
Kategória: HÍREK