Lapozva és kiállítva – fesztiválon kiadványaink

Forrás: Kerekes Mária, Országgyűlés Hivatala

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Millenárison kerül sor a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra április 20. és 23. között, amelyen az Országház Könyvkiadó is bemutatkozik kiadványaival. A rendezvényen hazai könyvkiadók friss könyvkínálatát felvonultató, az olvasás népszerűsítésével és a könyvkiadás helyzetével, illetve a könyvtárak életével foglalkozó előadások is helyet kapnak.

Forrás: Kerekes Mária, Országgyűlés Hivatala

Április 21-én, pénteken 13:00 órától a Könyvtáros Klubban "Justitia szolgálatában címmel az Országgyűlési Könyvtár digitalizálási terveivel ismerteti meg az érdeklődőket Markója Szilárd, az Országgyűlési Könyvtár igazgatója és dr. Tóth Éva, a Nyilvános Szolgáltatások Osztályának osztályvezetője. 14:00 órától a Márai Sándor teremben az Országház Könyvkiadó mutatkozik be, a kiadványokat Kerekes Margit és Németh Csaba sorozatszerkesztők ismertetik.

További információ a rendezvényről és a részletes programról a Könyvfesztivál honlapján érhető el.

Forrás: Kerekes Mária, Országgyűlés Hivatala

A fesztivál keretein belül már kapható az Országházi Séták sorozat legújabb kiadványa, amely az Országgyűlési Könyvtárat mutatja be. A sorozat gazdagon illusztrált új kötete segítségével a könyvtár 150 éves múltjába és jelenébe nyerhetnek betekintést az olvasók. Megismerhetik a jogi, politológiai és történelmi gyűjtőkörű, gazdag muzeális értékeket is őrző szakkönyvtár gyűjteményét, amely 1902 óta ugyanott, műemléki környezetben, de modern könyvtári szolgáltatásokkal várja látogatóit. A kötet a könyvfesztiválon, valamint az Országház látogatóközpontjának ajándékboltjában és az Országgyűlési Könyvtár eligazító pultjában is megvásárolható.

Kiadványainkról részletesen itt tájékozódhatnak.

Feltöltve - 2017-04-20 17:29:00.
Kategória: HÍREK