Kulturális Örökség Napjai az Országházban – néhány sétára még lehet jelentkezni

A Kulturális Örökség Napjai keretében meghirdetett programjaink némelyikére még van lehetőség jelentkezni.
Szabad helyek az alábbi sétákon vannak:


Kibővített Országház-séta
A különleges vezetés során az érdeklődők megnézhetik az Országház díszlépcsőházát, kupolacsarnokát, alsóházi társalgóját és üléstermét, valamint a Vadásztermet. A sétára előzetes regisztráció szükséges. A program kb. 75 perces.


Térséta
A séta alkalmával a Kossuth tér, az ott található épületek, szobrok története ismerhető meg izgalmas kvízkérdések és sok érdekes információ által. Erre a sétára családok jelentkezését is várjuk. A részvétel regisztrációhoz kötött, egy vezetésen maximum 20 főt tudunk fogadni. A térséta csak jó idő esetén kerül megrendezésre, időtartama kb. 90 perc.


Diák-idegenvezetés
A rendhagyó sétákon diákok mesélnek diákoknak az Országház építéséről. A győri Műszaki Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Szakgimnáziuma tanulóinak segítségével egy sajátos - diák - perspektívából ismerhetjük meg az ország egyik legkülönlegesebb épületének történetét és mindennapjait. A séta időtartama kb. 75 perc.


Család-mesék
A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításon tematikus vezetésen vehetnek részt az érdeklődők. Család-mesék címen egyes történelmi korszakok neves képviselőcsaládjai (Tisza vagy Széchenyi) ismerhető meg. A részvétel regisztrációhoz kötött, egy vezetésen maximum 20 főt tudunk fogadni. A séta időtartama 60 perc.


Könyvtárlátogatás
Az érdeklődők szakképzett könyvtárosok vezetésével tekinthetik meg a 2013-ban felújított Országgyűlési Könyvtárat, mely idén ünnepli 150. születésnapját. Az évfordulóhoz kapcsolódóan a múltidéző kiállítás és a különgyűjtemények bemutatása mellett a résztvevők megcsodálhatják a kibővített és felújított olvasótermet, illetve beszélgethetnek szakértő munkatársainkkal. A 30 perces vezetések szombaton négy, vasárnap öt alkalommal kerülnek megrendezésre, egyszer angol nyelven is (14:00).


A regisztráció 2018. szeptember 13-án 12:00-kor lezárul. A programokkal kapcsolatban információkat a kozonsegszolgalat@parlament.hu címen kaphat.

A sétákra regisztrálni IDE kattintva van lehetőség.


Feltöltve - 2018-09-10 16:00:00.
Kategória: HÍREK