Kulturális Örökség Napjai az Országházban

2017. szeptember 16-án és 17-én a Kulturális Örökség Napjai keretein belül ismét megnyitja kapuit az Országház. Az épületen kívül a Kossuth téren és az Országgyűlési Múzeum kiállítótereiben is számos különleges program várja az érdeklődőket.

A programokon való részvétel ingyenes, de – a Tér-Zene kivételével – előzetes regisztrációhoz kötött.

Az alábbi programokra van még néhány szabad hely:

  • Kibővített Országház-séta – A séták alkalmával a hagyományos Országházi túrák útvonala kiegészül máskor nem látogatható helyiségekkel is.
  • Térséta – Érdekességek a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól.
  • Könyvtárlátogatás – Az Országgyűlési Könyvtárat a magyar nyelvű programok mellett angol nyelven is lehetőség nyílik megtekinteni mindkét nap 14:00 órakor.
  • Kiegyezés tárlatvezetés az Országgyűlési Múzeumban – Idén ünnepeljük a kiegyezés 150. évfordulóját, amelyhez kapcsolódóan külön tárlatvezetés várja az érdeklődőket A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításban.

Szeptember 16-án 17:00 órakor a Tér-Zene rendezvénysorozat keretében Esze Jenő és Zenekara ad 60 perces koncertet a Kossuth téren. A programra nem szükséges regisztrálni.

Bővebb információ a Kulturális Örökség Napjai az Országházban oldalon érhető el, és regisztrációra is ezen a felületen keresztül van lehetőség. A jelentkezés szeptember 14-én 12:00 órakor zárul.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Feltöltve - 2017-09-10 05:07:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK