Kulturális Örökség Napjai a múzeumban

Rejtett helyiségek, szédítő magasság és zenés műsor is várta az érdeklődőket szeptember 16-án és 17-én az Országházban és a Kossuth téren. Az Országgyűlési Múzeum a 150 éves kiegyezéshez kötődő tárlatvezetéssel és gyerekeknek szóló Országházi sétával készült a különleges hétvégére. Képes beszámoló a Kulturális Örökség Napjairól.

Tér-sétával és kibővített Országház-látogatással indult a kétnapos rendezvénysorozat: előbbi során a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól tudhattak meg érdekességeket a résztvevők, míg a rendhagyó parlamenti túrán a hagyományosan látogatói útvonalon kívül eső termekbe is bepillanthattak. Idén is nagy népszerűségre tett szert a kupolatúra, ahol 96 méter magasból nyílik egyedülálló kilátás a városra. Az alagsori sétán az Országház földalatti járatait fedezhették fel a látogatók, a frissen elújított Delegációs terem megtekintése pedig további kuriózumként szolgált.

Munkatársaink a kiegyezés 150. évfordulója alkalmából tartottak tárlatvezetést A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításban, az Országgyűlési Könyvtárat pedig magyar és angol nyelven is lehetőség nyílt megtekinteni. A gyerekeknek szóló vezetés tovább színesítette a programkínálatot, ahol a legkisebbek játékos feladatok segítségével ismerkedhettek meg az országgyűlés épületével.

Délután Esze Jenő és zenekara adott koncertet a Kossuth téren, akik pedig az esti programra regisztráltak, a Vadászterem erkélyéről a Dunára nézve élvezhették a naplemente látványát.

Köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk, és szeretettel várunk minden érdeklődőt további rendezvényeinken is!

Feltöltve - 2017-09-20 13:53:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK