Kulturális Örökség Napjai 2019

A Kulturális Örökség Napjai keretein belül idén ősszel is megnyitja kapuit minden érdeklődő előtt városképünk és országimázsunk ma is meghatározó eleme, az 1885 és 1902 között épült Országház.

2019. szeptember 21-22-én az Országgyűlési Múzeum különleges programokkal készül az érdeklődőknek.

Társasjáték az Országgyűlési Múzeumban
Egy szórakoztató társasjátékra invitáljuk a vállalkozó kedvű csapatokat. Látványos környezetben, A magyar törvényhozás ezer éve tárlatban várjuk mindazokat, akik szeretnék próbára tenni tudásukat és játékos formában bővítenék ismereteiket az Országházról, annak mindennapi életéről, a Kossuth Lajos tér és az országgyűlés múltjáról.

A programra 2-4 fős csapatok jelentkezését várjuk. Kérjük, hogy a csapat minden tagja regisztráljon a http://konseta.parlament.hu weboldalon, valamint a csapat egyik tagja küldje el számunkra a muzeum@parlament.hu email címre, hogy kik alkotják a játékra jelentkező csoportjukat. A részvételt 16 éves kortól ajánljuk.

A program kb. 45 perces; mindkét nap 10.30 és 13.30-kor kerül megrendezésre.


Térséta és kvízjáték egyben
A Kossuth tér az utóbbi évszázadban számtalanszor átalakult, és számos jelentős eseménynek adott helyet. Ez alkalommal egy különleges térsétán vehetnek részt az érdeklődők, amelyen megismerhetik a szoborállítások történeteit, megtudhatják, hogy mit is rejtettek a környező épületek, vagy épp azt, hogy a tér mely pontja volt kedvelt randevúhely.

A programra családok jelentkezését is várjuk! Kicsik és nagyok együtt fedezhetik fel a Kossuth tér rejtelmeit izgalmas kvízkérdéseink megválaszolásával, miközben sok érdekességet hallhatnak és láthatnak a főváros egyik központi teréről.

A vezetések mindkét nap 10:00 és 14:00 időpontban indulnak, egy vezetésen maximum 20 főt tudunk fogadni. A séták időtartama 90 perc.


További tervezett séták, programelemek az Országházban és a Kossuth téren:
• Különleges, kibővített Országház séták idegenvezetőkkel (pl. Főlépcső, Kupolacsarnok, Vadászterem, Alsóházi társalgó, Alsóházi ülésterem)
• Különleges gyerekvezetések: játékos feladatok alsó és felső tagozatosok számára
• Alagsori és kupolaséta az Építészeti Osztály munkatársainak közreműködésével (BETELT!)
• Litera-túra - Mikszáth, Jókai, Karinthy, Szabó Magda gondolatai színész növendékek előadásában az Országház különböző pontjain
• Országgyűlési Könyvtár sétái
• Tér-Zene szeptember 21-én 17:00 órától az Országház előtt a Kossuth téren, fellép a Duna Táncműhely
• Az Országgyűlési Őrség Díszelgő bemutatója napi három alkalommal


A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes sétákra, programokra a http://konseta.parlament.hu oldalon lehet regisztrálni.

Feltöltve - 2019-09-13 10:14:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK