Követelmény vagy lehetőség?

A 2017-es esztendő első Demokráciajátékán izgalmas és eredményes ülésnapot követően született törvény az érettségi vizsgát megelőző külföldi tanulmányokról. Január 26-án a budapesti Leövey Klára Gimnázium, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium, a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Tatabányai Árpád Gimnázium diákjai vettek részt a programon.

Forrás: Országgyűlési Múzeum

67 igen, 10 nem és 2 tartózkodás mellett – tehát több, mint kétharmados többséggel – elfogadásra került „az érettségi vizsgát megelőző külföldi tanulmányok kötelezővé tételének elrendeléséről” szóló törvényjavaslat, melynek eredményeképpen végül nem kötelezővé, csupán meghatározott szempontok szerinti lehetőségként iktatták törvénybe a külföldi tanulást. A képviselők nem mindennapi együttműködése révén az összegző módosító javaslatot 63 igennel, 8 nemmel és 4 tartózkodással szavazták meg.

Forrás: Országgyűlési Múzeum

A vita során a kormánypárti koalíciós párt és az ellenzék szokatlan kompromisszumra hajlása volt megfigyelhető, a négy párt közös sajtótájékoztatója is igen jó hangulatban telt.

Gratulálunk a résztvevőknek!

Az eseményről készült galéria a képre kattintva tekinthető meg.

További programjainkról Diákparlament aloldalunkon tájékozódhatnak, a Demokráciajátékra jelentkezni a demokraciajatek@parlament.hu címen lehet.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt további rendezvényeinken is!

Feltöltve - 2017-01-27 11:00:00.
Kategória: HÍREK