Könyvtár és Múzeum - Határok nélkül

Fiatal magyar könyvtárosokat és muzeológusokat lát vendégül szeptember 24. és október 22. között az Országgyűlési Könyvtár és az Országgyűlési Múzeum.

Idén ősszel már hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Könyvtár, ami összeköt – Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése címet viselő ösztöndíjprogram. Az Országgyűlési Könyvtár a korábbi évek hagyományaihoz hűen kilenc határon túli és egy magyarországi pályázót fogad.

Forrás: Villám Judit, Országgyűlési Könyvtár

A könyvtáros program mintájára az Országgyűlés elnöke idén első alkalommal hirdetett pályázatot a Múzeum Határok Nélkül – Kárpát-medencei fiatal magyar múzeumi szakemberek együttműködése címmel, melynek keretében öt határon túli és három magyarországi delegált muzeológus tölthet egyidejűleg két hetet az Országgyűlési Múzeumban.

Az ösztöndíjprogram célja a közös munkavégzés, tapasztalatcsere és szakmai együttműködés elősegítése. Az itt eltöltött idő alatt a résztvevők változatos szakmai és kötetlen programok segítségével bővíthetik tudásukat, valamint lehetőséget kapnak, hogy erősítsék a hazai és a határon túli könyvtárak, múzeumok közötti kapcsolatot.

A rendezvény aktuális eseményeit az Országgyűlési Könyvtár és az Országgyűlési Múzeum közösségi oldalain követhetik nyomon.

Könyvtár, ami összeköt szakmai program találkozója

Feltöltve - 2016-09-24 09:00:00.
Kategória: HÍREK