Konferencia a 150 éves Országgyűlési Könyvtár tiszteletére

Az Országgyűlési Könyvtár alapításának 150. évfordulóján, 2018. november 6-án került megrendezésre a Magyar Könyvtárosok VIII. Világtalálkozója. Ennek keretében az Országgyűlési Könyvtár 150 éves történetével és jelenével, valamint az európai kultúra – nemzeti örökség kérdéskörével foglalkozó konferenciát szerveztek az Országház Főrendiházi üléstermében.

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlési Múzeum

A rendezvényen Bellavics István, az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatója mondott köszöntőt. A konferenciát Hiller István, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg.

A konferencia előadója Redl Károly, Monok István, Nagy Zsuzsanna, Tüske László, Barátné Hajdu Ágnes, K. Lengyel Zsolt, Szegedi Éva, Varga Éva, Roncz Melinda, Ramháb Mária volt.

Az ünnepség keretében kerül sor az Országgyűlés elnöke által alapított Nagy Miklós-díj átadására, melyet olyan személy kaphat, aki tevékenységével kiemelkedően segíti az Országgyűlési Könyvtár tevékenységét, gyűjteményének építését vagy szakmai projektjeit. Az idei évben először odaítélt díjat Horváth József, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főtitkára vehette át.

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlési Múzeum

Feltöltve - 2018-11-07 08:00:00.
Kategória: HÍREK