Kicsengettek az Országházban

Az idei tanév utolsó Demokráciajátéka és Parlamenti Különórája is tartogatott izgalmas pillanatokat. Ifjúsági programjainkon több mint 4500 diák vett részt a tavalyi év során, szeptembertől pedig ismét várjuk az érdeklődőket!

Június 6-án a budapesti Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégium, a kisújszállási Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, és a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium látogatott el a Parlamenti Különórára. A program során a diákok megismerkedhettek a képviselők munkájával, karzatlátogatáson vehettek részt, betekinthettek az Országgyűlési Könyvtárba és részesei lehettek az Országgyűlési Őrség díszelgő bemutatójának is.

A Demokráciajátékon június 8-án a kormánypárti koalíciót a Miskolci Avasi Gimnázium (Ősz-ülők Társasága), a balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium (Téli Menedék Fórum) alkotta, míg az ellenzék színeiben a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnázium és Kollégium (Tavaszi Megújulás Szövetség) és Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium (Jövő Nyárért Egyesülés) mérte össze tudását és felkészültségét.

„A közterületen való szemetelés szabályozásáról" szóló törvényjavaslatot a Tisztelt Ház 59 igen, 18 nem és 2 tartózkodás mellett szavazta meg. Az összegző módosító javaslatot 53 igennel, 20 nemmel és 1 tartózkodással fogadta el az országgyűlés.

A plenáris ülés során még heves vita alakult ki a törvényjavaslat finanszírozási és oktatási kérdéseit illetően, ám a délután folyamán már jobban hajlottak az együttműködésre a pártok, így végül sor kerülhetett a törvényjavaslat megszavazására. Az ülésnap végén tartott közös sajtótájékoztató a pártok szóvivőinek rátermettségét tette próbára.

Gratulálunk a résztvevőknek!

A galériák a képre kattintva tekinthetők meg.

További programjainkról Diákparlament aloldalunkon tájékozódhatnak.

Feltöltve - 2017-06-15 17:00:00.
Kategória: HÍREK