Kézírás és kompromisszum

Március 1-jén újra megrendezésre került az országgyűlés munkáját modellező Demokráciajáték, melynek keretében a résztvevő iskolák különböző pártok színeiben képviselhették magukat.

Forrás: Andrási Réka, Országgyűlési Múzeum

Ezen a napon a kormánykoalíciót a Mathias Corvinus Collegium (Ősz-ülők Társasága), valamint a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Téli Menedék Fórum) adta, az ellenzék oldalán pedig a Csurgói Kolping Nagyváthy János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola (Tavaszi Megújulás Szövetség) és a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium (Jövő Nyárért Egyesülés) foglalt helyet.

Forrás: Andrási Réka, Országgyűlési Múzeum

Ez alkalommal a pártok a digitális tudat bevezetéséről tárgyaltak, mely javaslatot a Tavaszi Megújulás Szövetsége nyújtotta be.
A bizottsági- és frakcióülések sorozatát követően az összegző módosító javaslat megszavazása nagy egyetértéssel, 62 igen, 7 nem és 3 tartózkodással zárult, majd az így módosult törvényt 50 igen, 24 nem és 1 tartózkodással fogadta el az országgyűlés. A pártok olyan kompromisszumra jutottak, amely minden félnek megfelelt, s ugyan a kézírást nem törölték el, de a gépírás bevezetésre került az iskolákban.

Forrás: Andrási Réka, Országgyűlési Múzeum

A nap lezárásaként a pártok sajtótájékoztató keretében értékelték az aznapi eseményeket.

Forrás: Andrási Réka, Országgyűlési Múzeum

Gratulálunk a résztvevőknek és szeretettel várunk minden érdeklődőt további rendezvényeinken!


Feltöltve - 2018-03-09 14:44:00.
Kategória: HÍREK