Kezdődik a Tér-zene az Emlékhelyek Napján!

Idén is folytatódik a májustól szeptemberig tartó különleges zenei programunk a Kossuth téren: a Tér-Zene elnevezésű rendezvény keretében különböző zenekarok adnak műsort a klasszikus zenétől a jazzen és a magyar népzenén át a könnyűzenei műfajokig. A fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség mindig más, igényes művekkel ismerkedhet meg.

Május 13-án, az Emlékhelyek Napján 16:30 órakor a Swing à la Django együttes koncertjén vehetnek részt az érdeklődők.

Forrás: Kerekes Mária, Országgyűlés Hivatala

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melyeknek eredménye ez az egyedi stílus.

A zenekar tagjai a Swing á la Django, a Budapest Szaxofon Quartet, a Corpus Harsona Quartet és a Dohnányi Zenekar trombita szólama. Az együttes Big Band formációja 2015 januárjában a Művészetek Palotájában debütált, két telt házas koncerten. Ezután két egymást követő évben sikeres koncertet adtak nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpadon. 2016 januárjában a Budapest Music Centerben koncertszerű lemezfelvételt rögzítettek, melyről videó is készült. Rendszeres résztvevői a nagyobb hazai fesztiváloknak, rendezvényeknek.

A zenekar elsősorban swing számok feldolgozásait játssza, de megtalálható repertoárjukban Szentpáli Roland több szerzeménye is, aki egyébként a zenekar állandó vendégművésze is.

A program megtekintése ingyenes.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


Feltöltve - 2017-05-11 13:00:00.
Kategória: HÍREK