Kezdjünk Tiszta Lappal!

Március 28-án a Mint-a-Parlament elnevezésű diákprogram vitanapján vettek részt egyetemisták. A délelőtt során szakmai előadások zajlottak, ahol a résztvevők számos érdekességet tudhattak meg: Dr. Soltész István, az Országgyűlés volt főtitkára az Országgyűlés üléseiről, dr. Arczt Ilona, a Bizottsági Főosztály munkatársa a Bizottsági munkáról osztott meg fontos információkat a diákokkal. Dr. Pap Csaba, az alelnöki titkárság képviseletében a képviselői eszköztárról és a képviselői beszédekről, Vona Gábor országgyűlési képviselő pedig a frakción belüli munkáról tartott előadást.

A délután folyamán parázs vita keretében dőlt el, hogy melyik frakció törvényjavaslata kerülhet a Mint-a-Parlament ülésnapján a Tisztelt Ház elé. A javaslatok között szerepelt a nemzeti közoktatásról szóló 2011. évi CXC. törvény módosítása, az egyes adótörvények módosítása, a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény módosítása az állatkísérletek szabályozása tárgyában, a sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény módosítása, a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozat-tételi és adóbevallási kötelezettségének módosítása és a sportoló nemzetté válás feltételeiről szóló törvényjavaslat is.

A nagy érdeklődést kiváltó témák közül a többség végül a Tiszta Lappal frakció "a parlamenti képviselők vagyonnyilatkozat-tételi és adóbevallási kötelezettségének módosításáról" szóló törvényjavaslatát tartotta legjobbnak.

A programon az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium, a Debreceni Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Testnevelési Egyetem hallgatói vettek részt.

A szemeszterenként egyszer megrendezésre kerülő országgyűlés-modellező játékunk következő állomása az ülésnap lesz, amelyre április 28-án kerül sor az Országház Felsőházi üléstermében.

A vitanapról készült galériát a képre kattintva tekinthetik meg.

Gratulálunk a résztvevőknek és várjuk vissza őket az ülésnapon!

Feltöltve - 2017-03-29 13:32:00.
Kategória: HÍREK