Kéz a kézben – Könyvtári együttműködés született!

Szakmai együttműködési megállapodást írt alá Markója Szilárd, az Országgyűlési Könyvtár vezetője, és Kiszl Péter, az ELTE BTK Könyvtár- és Információtudományi Intézetének (KITI) igazgatója. A dokumentumot ellátta kézjegyével Bellavics István, az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatója, illetve Borsodi Csaba, az ELTE BTK dékánja is.

Forrás: Országgyűlési Könyvtár

A létrejött megállapodás számos közös szakmai program részleteit körvonalazza. Az Országgyűlési Könyvtár többek között vállalja, hogy a szakkönyvtári működés sajátosságait bemutatandó gyakorlatorientált képzést szervez az ELTE BTK KITI hallgatói számára, illetve kedvezményes könyvtári beiratkozást kínál az ELTE BTK KITI hallgatóinak és oktatóinak. Az együttműködés része továbbá, hogy az Intézet hallgatói és oktatói csoportos látogatások keretében szerezhetnek mélyebb ismereteket szolgáltatásainkról, gyűjteményeinkről, valamint a könyvtár kihelyezett könyvtári szemináriumi foglalkozásokhoz, speciális kollégiumokhoz helyszínt biztosít.

A másik oldalról az ELTE BTK KITI számos területen támogatja az OGYK-ban folyó könyvtárszakmai munkát. Amellett, hogy részt vesz intézményünk történetének, működésének, modern szolgáltatásainak ismertetésében és népszerűsítésében az egyetem berkein belül, igény szerint közreműködik gyakornokok vagy pályakezdő munkatársak kiválasztásában, és segítséget nyújt önkéntes könyvtáros hallgatók toborzásában. A megállapodás azt is rögzíti, hogy idegen nyelvű szerzeményezési tervünk kialakítása során az Intézet munkatársai megfogalmazhatják számunkra beszerzési javaslataikat. Végül, de nem utolsósorban a felek vállalják, hogy együttműködnek szakmai-tudományos rendezvények, események szervezésében, továbbá katalizálják a munkatársak, oktatók és hallgatók tudományos és gyakorlati eredményeinek megjelenését, prezentációját ezeken a fórumokon.

Feltöltve - 2018-01-30 22:04:00.
Kategória: HÍREK