In memoriam 1956

A 1956-os Emlékév tiszteletére elindult az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás önálló honlapja, valamint megújult formában került kiadásra a kiállításhoz kapcsolódó DVD.

Forrás: Országgyűlés Hivatala

A Kossuth tér rekonstrukciója során a felszín alatt húzódó, egykor az Országház klimatizálását elősegítő déli szellőző alagút 350 m2-es terében kapott helyet az Országgyűlési Múzeum In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítása, amely a sortűz és a forradalom áldozatai előtt tiszteleg.

Az érdeklődők mostantól az emlékhely és kiállítás számára létrehozott weboldalon is olvashatnak a forradalom és szabadságharcról, illetve a sortüzekről országszerte. A kutatások előrehaladásával a honlapon található anyagok folyamatosan bővülnek. A honlap létrejöttét az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.

A kiállításhoz egy visszaemlékezéseket is tartalmazó DVD is kapcsolódik, amely megvásárolható a kiállítótérben és az Országház látogatóközpontjának ajándékboltjában.Feltöltve - 2016-10-28 17:00:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK