Idén is várjuk a határon túli jelentkezőket!

Múzeum határok nélkül és Könyvtár, ami összeköt: pályázatokat hirdet az Országgyűlés elnöke Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok, valamint múzeumi szakemberek számára. Összesen tizenhat határon túli és négy magyarországi jelentkező tölthet el ösztöndíj keretében egy hónapot az Országgyűlési Könyvtárban vagy az Országgyűlési Múzeumban.

A Könyvtár, ami összeköt című program immár hat alkalommal, nagy sikerrel került megrendezésre. Célja a fiatal magyar könyvtárosok közös munkavégzésének, tapasztalatcseréjének és szakmai együttműködésének támogatása. A rendezvény során nyolc határon túli és két magyarországi szakember tölthet el egy hónapot az Országgyűlési Könyvtárban, ahol megismerkedhetnek a könyvtár állományával, szolgáltatásaival, valamint közös projektek kidolgozásában vehetnek részt.

A könyvtári pályázat mintájára a tavalyi évben indult útjára a Múzeum határok nélkül program, melynek segítségével fiatal muzeológusok nyerhetnek betekintést az Országgyűlési Múzeum munkájába. A résztvevők megismerkedhetnek a múzeum újraalapításának, működésének, digitális és tárgyi gyűjteményezésének koncepciójával, lehetőségük nyílik gyakorlati munkavégzésre, saját tevékenységük bemutatására, illetve közös szakmai együttműködésre.

A nyertes pályázók részére utazási és szállásköltséget biztosítunk, valamint az ösztöndíj időszaka alatt díjazásban részesülnek. Mindkét program 2017. szeptember 16-án veszi kezdetét.

A pályázat benyújtási határideje 2017. május 31.

A pályázati felhívások részletei letölthetőek a Könyvtár, ami összeköt és a Múzeum határok nélkül linkeken.

A tavalyi programokról készült részletes, képes beszámolókat az Országgyűlési Múzeum és az Országgyűlési Könyvtár honlapján olvashatnak.

Feltöltve - 2017-05-25 12:00:00.
Kategória: HÍREK