Idén is Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája program keretében június 23-án, 18:00 és 24:00 óra között politikusdinasztiákat megelevenítő, interaktív tárlatvezetéseken, csoportos kvízjátékon, gyermekprogramokon, kincskereső játékon, kreatív foglalkozásokon és szabadtéri koncerten vehetnek részt látogatóink.

Programjaink:

A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás és az Országház Látogatóközpontja
18:00–24:00 ▪ A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás megtekintése.
19:00; 23:00 ▪ Család-mesék – A magyar történelemből számos nagy múltú politikusdinasztiát, képviselőcsaládot tudunk említeni, gondoljunk csak a Tisza vagy a Széchenyi famíliára. Nevükhöz megannyi kiemelkedő esemény, sorsfordító gondolat kapcsolódik. Az érdeklődők interaktív tárlatvezetéseinken egyes történelmi korszakok neves képviselőcsaládjaival ismerkedhetnek meg közelebbről. A vezetések időtartama: 45 perc.
20:00 ▪ Múzeum-kvíz – Egy csoportos kvízjátékra hívjuk azokat a látogatókat, akik szeretnének részt venni egy jó hangulatú, szórakoztató vetélkedőn, ahol próbára tehetik tudásukat, miközben sok érdekes információval és meglepetésnyereményekkel gazdagodhatnak. A játék időtartama: 120 perc.
18:00–24:00 ▪ Kor-kincs-kereső – Járja be a Kossuth teret és kiállítótereinket, fejtse meg rejtvényeinket, a kincskeresés izgalmai után pedig válasszon egyet az Országgyűlési Múzeum ajándékai közül.
18:00–24:00 ▪ Pajzsot fel – Kreatív foglalkozás keretében kicsik és nagyok elkészíthetik saját családi címereiket, miközben megismerkedhetnek különböző történelmi korok, uralkodók jelképeivel.

Kőtár és az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás
18:00–24:00 ▪ Kiállításaink a rendezvény egész ideje alatt várják a látogatókat.

Tér-zene a Kossuth téren
19:00–20:00 ▪ Tér-zene – szabadtéri koncert a Tisza-szobor tövében. A programsorozat részeként egy egyedi tematikára épülő térzenei előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a Kossuth tér északi oldalán, az Országgyűlési Múzeum bejáratánál.

A Család-mesék tárlatvezetéseken és a Múzeum-kvízen való részvétel regisztrációhoz kötött, jelentkezésüket a muzeum@parlament.hu e-mail-címen várjuk.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt június 23-én az Országgyűlési Múzeumban!

Feltöltve - 2018-06-08 14:00:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK