Három éve újult meg az Országgyűlési Könyvtár!


A Steindl Imre Program keretében megújult Országgyűlési Könyvtár 2014. március 17-én kilenc hónapnyi zárvatartás után újra megnyitotta kapuit. A könyvtár olvasótereit a Steindl-féle eredeti terveknek megfelelően állították vissza. Eltávolították azokat az üvegfalakat, illetve felszámolták a mögöttük lévő irodákat, amelyek az ötvenes évektől elzárták a dunai frontot és a kilátást a nagy olvasóteremtől. A térbeli átalakításokkal nyolcvanról százharmincra növekedett az olvasóhelyek száma. A szabadpolcos dokumentumok számát többszörösére, mintegy 30 ezer darabra növelték, több mint 2700 friss, idegen nyelvű szakirodalmi kötettel gazdagítva azt. A könyvtári szolgáltatások is megújultak, jelentős informatikai fejlesztések történtek, illetve nyilvánossá tették a könyvtár által épített adatbázisokat is.

A megújult könyvtárat ünnepélyes keretek között a kulturális és könyvtárszakmai elit jelenlétében Kövér László házelnök adta át, aki emlékéremmel és emléklappal ismerte el a korszerűsítésben szerepet játszott szakértők és munkatársak munkáját.

Az Országház Könyvkiadó gondozásában hamarosan megjelenik Villám Judit: Az Országgyűlési Könyvtár című könyve, amely részletesen mutatja be a törvényhozás könyvtárát.


Feltöltve - 2017-03-17 11:05:00.
Kategória: HÍREK