Ezer év, időtlen érték

Két évvel ezelőtt, 66 év után ismét megnyitotta kapuit az újraalapított Országgyűlési Múzeum, amely már hétvégi múzeumpedagógiai foglalkozásaival is várja az érdeklődőket.

2015. március 6-án többéves munkafolyamat lezárásaként nyílt meg az Országgyűlési Múzeum A magyar törvényhozás ezer éve címet viselő állandó kiállítása.


A megnyitás óta közel 84 000 látogató tekintette meg a tárlatot, a hozzá kapcsolódó szolgáltatások pedig folyamatosan bővülnek.

Az audioguide készülékek segítségével már tizenkét nyelven nyílik lehetőség megismerkedni a magyar parlamentarizmus történetével, a tavalyi év során pedig a látogatóközpontban új, külön bejárat nyílt a tárlathoz.

A múzeum pedagógiai műhelye folyamatosan bővülő foglalkozásaival várja a diákokat, a felsősöknek és gimnazistáknak készült tematikus, egy-egy korszakot felölelő programok az iskolai tananyaghoz igazodva elmélyítik, és új szemszögből világítják meg a korábban szerzett ismereteket. 2017 márciusától már hétvégén is részt lehet venni a foglalkozásokon, hamarosan pedig legújabb programjával mutatkozik be a múzeumpedagógiai csoport!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Feltöltve - 2017-03-06 09:00:00.
Kategória: HÍREK