Érvek kereszttüzében – Újra Demokráciajáték!

Egy nap, amikor diákok mérik össze szónoki képességeiket és rátermettségüket az ülésteremben. A nyári szünet végével ismét a diákprogramoké a főszerep.

Forrás: Csikós Gábor, Országgyűlés Hivatala

Az idei tanév első demokráciajátékán a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium, a Fasori Evangélikus Gimnázium, a Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium, valamint a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulói hoztak döntéseket.

Forrás: Csikós Gábor, Országgyűlés Hivatala

58 igen, 18 nem és 4 tartózkodással megszavazták „az érettségi vizsgát megelőző külföldi tanulmányok kötelezővé tételének elrendeléséről” szóló törvényjavaslatot, az öt módosító javaslatból négy elfogadásra került.

Gratulálunk a résztvevőknek!

Forrás: Csikós Gábor, Országgyűlés Hivatala

A Demokráciajáték egy olyan egész napos interaktív rendezvény, amelynek során a középiskolás diákok képviselők szerepét ölthetik magukra, így testközelből tapasztalhatják meg az országgyűlési munkát. A program keretében a fiatalok részt vehetnek egy bizottsági ülés, egy plenáris ülés és egy frakcióülés modellezésén, valamint kipróbálhatják a felsőházi ülésterem szavazórendszerét, végezetül pedig sajtótájékoztatót tarthatnak. Az esemény előzetes felkészülést, aktív hozzáállást kíván, melynek köszönhetően a diákok bővíthetik kommunikációs és érveléstechnikai ismereteiket, és csoportban dolgozhatnak.

Forrás: Csikós Gábor, Országgyűlés Hivatala

További programjainkról Diákparlament aloldalunkon tájékozódhatnak, a Demokráciajátékra jelentkezni a demokraciajatek@parlament.hu címen lehet.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Feltöltve - 2016-09-22 18:00:00.
Kategória: HÍREK