Egy éve nyílt meg A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás

2015. március 6-án többéves munkafolyamat zárult le, amelynek köszönhetően nem csupán létrejött az Országgyűlési Múzeum állandó kiállítása, hanem ezzel együtt 66 év után ismét megnyitotta kapuit az újraalapított Országgyűlési Múzeum.

A megnyitás óta közel 25 000 látogató tekintette meg a kiállítást, a múzeum munkatársai pedig azon dolgoztak, hogy tovább bővítsék a tárlathoz kapcsolódó szolgáltatásokat.
A közös munka eredményeként 12 nyelven tekinthető meg az állandó tárlat az audioguide készülékek segítségével. A látogatók a magyar mellett angol és más világnyelveken (német, francia, olasz, spanyol, orosz), valamint a közös történelmi múlttal rendelkező környező országok nyelvein (lengyel, szerb, horvát, szlovák, román) is megismerkedhetnek a magyar parlamentarizmus történetével.

Pedagógiai műhelyünk már 5-féle izgalmas foglalkozással várja a különböző korosztályú diákcsoportokat. A felsősöknek és gimnazistáknak készült tematikus és egy-egy korszakot felölelő programok az iskolai tananyaghoz igazodva elmélyítik, és új szemszögből világítják meg a korábban szerzett ismereteket. Erről további információt itt kaphatnak.

Aki szívesen visszaidézné velünk a kiállítás megnyitásának ünnepi hangulatát, az tekintse meg az alábbi videót:


Feltöltve - 2016-03-06 08:45:00.
Kategória: HÍREK, ESEMÉNYEK