E-autók vagy járulékcsökkentés?

Október 26-án a Mint-a-Parlament elnevezésű diákprogram vitanapján vettek részt egyetemisták. A délelőtt során szakmai előadások zajlottak, ahol a résztvevők számos érdekességet tudhattak meg a képviselők és a nemzetiségi szószólók munkájáról és hétköznapjairól. A beszélgetésen részt vett dr. Arczt Ilona, a Bizottsági Főosztály munkatársa, dr. Soltész István, az Országgyűlés volt főtitkára és dr. Pap Csaba, az alelnöki titkárság képviseletében.

A délután folyamán parázs vita keretében dőlt el, hogy melyik frakció törvényjavaslata kerül majd a Mint-a-Parlament ülésnapján a Tisztelt Ház elé. A javaslatok között szerepelt a büntetés-végrehajtási rendszer átalakítása, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény módosítása, a fosszilis üzemanyaggal működő személygépjárművek, valamint a hallgatói és magánegészségügyi ellátások kérdése is. Az érdekfeszítő témák közül a többség végül az Együtt Többek Vagyunk frakció "a járulékfizetés szabályozására vonatkozó törvények módosításáról" szóló törvényjavaslatát tartotta legjobbnak.

A programon az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Intézete, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magyary Zoltán Szakkollégiuma, valamint a Széchenyi István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói vettek részt.

A szemeszterenként egyszer megrendezésre kerülő országgyűlés-modellező játékunk következő állomása az ülésnap lesz, amelyre november 25-én kerül sor az Országház Felsőházi üléstermében.

A vitanapról készült galériát a képre kattintva tekinthetik meg.

Szeretettel várjuk vissza a résztvevőket!

Feltöltve - 2016-10-26 18:00:00.
Kategória: HÍREK