Diákprogramok idén is

A tanév folytatódásával újraindultak pedagógiai programjaink is. A múzeumpedagógiai foglalkozások idén január 18-án kezdődtek az általános iskolásoknak kialakított Királycsinálók. A koronázások és a Szent Korona története elnevezésű programmal. A foglalkozások január 22-én, a középiskolásoknak szánt Alsó, felső, király... Rendi országgyűlések a reformkorban programmal folytatódnak. A diákok szerepjátékoknak köszönve összemérhetik szónoki, vitatkozó, illetve érvelő képességeiket, s együtt rögzíthetik törvényben, vagy éppen utasíthatják el a korszak egyik kiemelt jelentőségű reformgondolatát.
A múzeumpedagógiai foglalkozásokról itt található bővebb információ.

Január 24-én kerül sor Demokráciajáték elnevezésű programunkra, amikor is a középiskolás diákok a képviselők szerepét magukra öltve tapasztalják meg az országgyűlési munkát, a törvényhozás mai működését. A fiatalok az előzetes felkészülésnek és a programban való aktív részvételnek köszönhetően a kommunikáció, érveléstechnika, csapatmunka, problémamegoldás, vetélkedés területeken bővíthetik ismereteiket, szerezhetnek hasznos tapasztalatokat.
Az idei első Demokráciajátékon a diákok egy olyan állampolgári vizsga bevezetéséről szóló törvényjavaslatról fognak dönteni, mely ahhoz szükséges, hogy 16-17 évesek is részt vehessenek a választásokon.

Februárban kerül megrendezésre az idei első Parlamenti különóra, majd márciusban az egyetemistáknak szóló Mint-a-Parlament elnevezésű program. Ezekről a diákprogramokról bővebb információ és a jelentkezés részletei itt találhatók.

Az Országgyűlési Könyvtár pedagógiai programja, a Könyvtárhasználati órák szintén február folyamán indul el, mellyel kapcsolatosan itt tájékozódhat.

Demokráciajáték
Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlési Múzeum
Feltöltve - 2019-01-21 11:15:00.
Kategória: HÍREK