Barangoljon Ön is az Országházi kalauzzal!

Fedezze fel a magyar országgyűlések otthonát, sétáljon az arany lépcsőházban, csodálja meg az ólomüveg ablakokat és ismerkedjen meg az épület részleteivel! Akár járt már személyesen az Országházban, akár csak tervezi azt, az újonnan megjelent Országházi kalauz örök emlékként és hasznos útitársként szolgálhat.

Dúzsi Éva és Széll Szilvia az Országházi séták sorozat első részeként megjelent kötete hiánypótló jelleggel vezeti végig olvasóit a világ egyik legszebb épületeként számon tartott magyar Országház látogatói útvonalán. A kiadvány elsősorban művészettörténeti szempontból ad egyedülálló áttekintést az épületről: a monumentális festményektől a díszes fafaragásokon át egészen a Szent Koronáig számos különlegességet csodálhatunk meg a lapokon megelevenedő séta keretében. Betekinthetünk az üléstermekbe, egészen közelről figyelhetjük meg a társalgók szoborcsoportjait vagy épp a folyosók díszítéseit. Megismerkedhetünk az egykor csúcstechnológiának számító hűtő-, fűtő- és szellőzőrendszerrel, de még a Tisza István házelnök ellen 1912-ben elkövetett sikertelen merénylet golyónyomát is szemügyre vehetjük. A lenyűgöző fotókkal illusztrált kötet minden érdeklődő számára emlékezetes olvasmány.

A kötet megvásárolható a Látogatóközpont ajándékboltjában magyar, angol, német, francia, olasz, spanyol és orosz nyelven.Feltöltve - 2016-07-22 09:00:00.
Kategória: HÍREK