Bajnokok az Országházból

A 2017-es FINA Vizes Világbajnokság számos lenyűgöző pillanatot tartogatott a résztvevők és a közönség számára egyaránt. Ehhez – a versenyszámokon kívül – Budapest nem mindennapi látképe is hozzájárult, különösen az óriás toronyugrás esetében. Képes beszámoló az Országház szemszögéből.

Az óriás toronyugrás helyszíne a Batthyány térnél, az Országház ablakából
Forrás: Kerekes Mária, Országgyűlés Hivatala

A 17. FINA Vizes Világbajnokság megnyitóünnepsége, háttérben az Országházzal
Forrás: Mervai Márk

Az óriás-toronyugrást szimbolizáló orka a 17. vizes világbajnokság köztéri szobrainak egyike. Szőke Gábor Miklós alkotása a Sztehlo Gábor rakparton.
Forrás: Kovács Attila (MTI)

Óriás toronyugrás a Batthyány térnél az Országház oldaláról
Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlés Hivatala

A későbbi győztes ausztrál Rhiannan Iffland a 17. vizes világbajnokság női óriás-toronyugrás döntőjében a Batthyány térnél 2017. július 29-én.
Forrás: Szigetváry Zsolt (MTI)

Czene Attila olimpiai bajnok úszó, Becker György, a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft., a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Szentandrási Flóra, az Európa Szívében Alapítvány elnöke, Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott, Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) alapítója, Szekeres Pál, az emberi erőforrások miniszterének a fogyatékos emberek társadalmi integrációért felelős biztosa és Szilvágyi Gergely, a Suhanj! Alapítvány önkéntese sajtótájékoztatót tart a 17. FINA Világbajnokság Látogatóközpontjánál a budai alsórakparton, a Batthyány téri hajóállomáson
2017. július 6-án.
Forrás: Cseke Csilla (MTI)

A német Iris Schmidbauer a női óriás-toronyugrás elődöntőjében a 17. vizes világbajnokságon a Batthyány térnél 2017. július 28-án.
Forrás: Szigetváry Zsolt (MTI)

A későbbi második helyezett Adriana Jiménez a 17. vizes világbajnokság női óriás-toronyugrás döntőjében a Batthyány térnél 2017. július 29-én.
Forrás: Szigetváry Zsolt (MTI)

Forrás: Országgyűlés HivatalaFeltöltve - 2017-08-03 07:00:00.
Kategória: HÍREK