Az Országház Könyvkiadó az Ünnepi Könyvhéten!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2017. június 8–12-ig a 88. Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren. Az Országház Könyvkiadó 33-as pavilonjánál kapható legújabb kiadványunk, Az Országház Bora 2017!

Az Országgyűlés elnöke hagyományteremtő szándékkal borversenyt indított útjára, amelynek győztesei elnyerték Az Országház Bora 2017 címet. A borkiválasztáson a bortermelők mindazon palackozott minőségi borai és palackozott különleges minőségű borai vehettek részt, amelyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek, és Magyarországon kereskedelmi forgalomba kerültek.

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlés Hivatala

A rendezvényhez kapcsolódó kiadvány áttekintést ad a magyar borkultúra törvényi szabályozásának alakulásáról, és bepillantást enged az idei borkiválasztás folyamatába. A gazdagon illusztrált kötet a díjnyertes borokról és pincészetekről is részletes információval szolgál.

Forrás: Bencze-Kovács György, Országgyűlés Hivatala

A fődíjat a főrendiházi társalgóban látható szőlőművelés szoborcsoport egyik nőalakjáról mintázták. A Zsolnay Vilmos műhelyében készült háromalakos kompozíció nem véletlenül került ilyen kiemelt helyre. Steindl Imre, szándéka szerint a magyar borkultúra kiemelt fontosságára kívánta felhívni a képviselők figyelmét. A díjakat Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta át.

További információ az Országház Könyvkiadó további köteteiről Kiadványaink menüpontunkban olvasható.

A kiadvány az Ünnepi Könyvhetet követően megvásárolható az Országház látogatóközpontjának ajándékboltjában és az Országgyűlési Könyvtárban is.

Feltöltve - 2017-06-05 11:00:00.
Kategória: HÍREK