Az Országgyűlési Könyvtár szakreferenseinek előadása az OSZK akkreditált képzésén

Az OSZK Könyvtári Intézetének Általános és szaktájékoztatás (társadalomtudomány, szociológia, művészet, történelem, jog) online adatbázisokkal elnevezésű tanfolyamán november 12-én és 13-án az Országgyűlési Könyvtár két szakreferense tartott előadást.

A 60 órás továbbképzés célja, hogy a résztvevők megismerjék a könyvtárakban elérhető, a papíralapú forrásokat kiegészítő legújabb, legkorszerűbb online adatbázisokat, digitális gyűjteményeket. Az egyes tudományterületek forrásait, adatbázisait a budapesti tudományos szakkönyvtárak munkatársai ismertették. A történettudományi – beleértve a magyar parlamenti dokumentumokat is - és a jogi forrásokat az Országgyűlési Könyvtár munkatársai, Villám Judit és Varga Tímea mutatták be. Az oktatás elméleti része az Országgyűlési Könyvtár Kis olvasótermében zajlott, majd a gyakorló feladatok megoldására az OSZK informatikai oktatótermében került sor.

Országgyűlési Könyvtár

A képzésen 15 könyvtáros vett részt, akik az ország különböző pontjairól érkeztek: budapesti felsőoktatási és tudományos könyvtárakból, megyei könyvtárakból és kisebb települési intézményekből. A könyvtáros szakemberek munkájuk során jól hasznosíthatják a tanfolyamon szerzett információkat, a megismert elektronikus források nagy segítségükre lehet a felhasználók kérdéseinek szakszerű megválaszolásában.

Feltöltve - 2018-11-21 08:00:00.
Kategória: HÍREK