Alagsortól kupoláig

Rejtett helyiségek, játékos gyerekvezetés, szédítő magasság és zenés műsor várta az érdeklődőket szeptember 16-án és 17-én az Országházban és a Kossuth téren. Képes beszámoló a Kulturális Örökség Napjairól.

Tér-sétával és kibővített Országház-látogatással indult a kétnapos rendezvénysorozat: előbbi során a Kossuth tér történetéről, épületeiről és szobrairól tudhattak meg érdekességeket a résztvevők, míg a rendhagyó parlamenti túrán a hagyományosan látogatói útvonalon kívül eső termekbe is bepillanthattak. A gyerekeknek szóló vezetés tovább színesítette a programkínálatot, ahol a legkisebbek játékos feladatok segítségével ismerkedhettek meg az országgyűlés épületével.

Idén is nagy népszerűségre tett szert a kupolatúra, ahol 96 méter magasból nyílik egyedülálló kilátás a városra. Az alagsori sétán az Országház földalatti járatait fedezhették fel a látogatók, a frissen elújított Delegációs terem megtekintése pedig további kuriózumként szolgált. Az Országgyűlési Múzeumban a kiegyezés 150. évfordulója alkalmából tartottak tárlatvezetést A magyar törvényhozás ezer éve című kiállításban, az Országgyűlési Könyvtárat pedig magyar és angol nyelven is lehetőség nyílt megtekinteni.

Délután Esze Jenő és zenekara adott koncertet a Kossuth téren, akik pedig az esti programra regisztráltak, a Vadászterem erkélyéről a Dunára nézve élvezhették a naplemente látványát.

Köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk, és szeretettel várunk minden érdeklődőt további rendezvényeinken is!

Feltöltve - 2017-09-19 19:00:00.
Kategória: HÍREK