A parlamentek története – könyvbemutató

November 15-én az MTA Jogtudományi Intézetében kerül bemutatásra az Országház Könyvkiadó nemrég megjelent kötete, Szente Zoltán: A parlamentek története című monográfiája. A rendezvény a Humán Tudományok Kutatóháza JTI Tanácstermében kerül megrendezésre 10 órai kezdettel.

Szente Zoltán nagyszabású műve egyedülálló vállalkozás mind a magyar, mind a nemzetközi szakirodalomban. A térben és időben is óriási témát felölelő mű egy átfogó intézménytörténeti bemutatást nyújt a parlamentek kialakulásától a modern népképviseleti intézmények létrejöttéig. Közel 700 évet fog át, s a feldolgozás az összes parlamentre kiterjed. A téma ilyen, teljeskörűségre törekvő feldolgozása teszi páratlanná ezt a kötetet. A parlamentek fejlődésének tudományos igényű bemutatása mellett az olvasó számtalan érdekes történettel, az országgyűlések szervezetét, működését és szimbolikáját bemutató részlettel is megismerkedhet ebből a több szempontból is kivételes könyvből.

A könyvbemutató részletes programja itt tekinthető meg.

A könyvbe belelapozni itt lehet.

Az Országház Könyvkiadó tudományos és ismeretterjesztő sorozatairól, kiadványairól, valamint a megrendelés lehetőségeiről a www.orszaghazkonyvkiado.hu címen tájékozódhatnak.

Feltöltve - 2018-11-14 08:30:00.
Kategória: HÍREK