A magyar Országgyűlés – Kiadvány és évforduló

266 évvel ezelőtt, augusztus 27-én ért véget az 1751-es pozsonyi országgyűlés, amelynek dokumentációját az Országgyűlési Könyvtárban őrzött 146 oldalas kötetből ismerhetünk meg. Az országgyűlési napló az 1751. április 22. és augusztus 27. közötti időszak hatvanegy ülésén kívül a diéta azon napjairól is említést tesz, melyeken egyik tábla sem ülésezett, ám valamilyen fontos esemény történt – mint például Mária Terézia születésnapjának megünneplése.

Diarium Diaetae Regni Hungariae 1751 (Részlet)
Forrás: Országgyűlési Könyvtár

Az évforduló alkalmából ajánljuk olvasóink figyelmébe a magyar Országgyűlésről készült, az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelent kiadványunkat.

Szerkesztő: Kerekes Margit

„Az Országház épületét méltán sorolják a világ legszebb parlamenti épületei közé, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az évente idelátogatók százezrei. A gazdagon díszített épület műalkotásként is méltó ahhoz a kiemelt szerephez, amelyet a magyar nemzet életében betölt, hiszen az épület elsősorban a magyar törvényhozás otthona. Szerzőink ebben a reprezentatív kötetben a magyar parlamentarizmus történetét, az Országgyűlés működését, valamint a nemzeti büszkeségünkké lett Országház múltját, jelenét mutatják be.”

A kötet a magyar mellett angol, német és francia nyelveken is megjelent, megvásárolható az Országház látogatóközpontjának ajándékboltjában és az Országgyűlési Könyvtár eligazító pultjában.

Bővebb információ kiadványainkról itt érhető el.

Feltöltve - 2017-08-27 16:33:00.
Kategória: HÍREK