A jövő képviselői vitáztak az oktatásról

December 15-én az idei év utolsó, a Demokráciajáték történetének 45. eseményén a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium, a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium hozott döntéseket az ülésteremben.

Forrás: Országgyűlési Múzeum

61 igen, 16 nem és 1 tartózkodás mellett – tehát több, mint kétharmados többséggel – elfogadásra került „az érettségi vizsgát megelőző külföldi tanulmányok kötelezővé tételének elrendeléséről” szóló törvényjavaslat.

Forrás: Országgyűlési Múzeum

A tíz módosító indítványból – melyek között ellenzéki és kormánypárti egyaránt megtalálható volt – kilencet elfogadtak, az összegző módosító javaslatot tartózkodás nélkül 59 igennel és 12 nemmel szavazták meg.

Forrás: Országgyűlési Múzeum

A vita során a kormánypárti és ellenzéki képviselők soraiból egyaránt páratlan befogadó készség és kompromisszumra hajlás volt megfigyelhető. Jó hangulatban telt a négy frakció közös sajtótájékoztatója is, mind a négy gimnázium kiemelkedő felkészültségről és együttműködésről tett tanúbizonyságot.

A diákoknak feltett kérdésekből kiderült: 40%-uk a jövőben politikai pályára lépne.

Gratulálunk a résztvevőknek!

Az eseményről készült galéria a képre kattintva tekinthető meg.

További programjainkról Diákparlament aloldalunkon tájékozódhatnak, a Demokráciajátékra jelentkezni a demokraciajatek@parlament.hu címen lehet.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2017-ben is!

Feltöltve - 2016-12-19 15:14:00.
Kategória: HÍREK