52 igen 52 nem – Döntetlen szavazás a járulékokról

Nem született törvény a Mint-a-Parlament ülésnapján.

November 25-én lezajlott a Mint-a-Parlament elnevezésű diákprogram ülésnapja, amelyen ismét több egyetem és szakkollégium hallgatói próbálhatták ki magukat a képviselők szerepében. A részvevőknek lehetőségük nyílt megmérettetni szónoki és döntéshozó készségeiket, valamint bizottsági és plenáris üléseken gyakorolhatták érveléstechnikájukat.

A frakcióüléseket követően a törvényalkotási bizottság tárgyalta a „járulékfizetés szabályozására vonatkozó törvények módosításáról” szóló törvényjavaslatot, amelyet a Mint-a-Parlament országgyűlése 52 igen, 52 nem és 2 tartózkodás mellett végül elutasított.

A programon az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Intézete, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magyary Zoltán Szakkollégiuma, valamint a Széchenyi István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói vettek részt.

Az ülésnapról készült galéria a képre kattintva tekinthető meg, az október 26-ai vitanapról szóló beszámoló itt olvasható.

Köszönjük a részvételt a hallgatóknak és szeretettel várunk minden érdeklődőt további programjainkra!

Feltöltve - 2016-11-29 17:53:00.
Kategória: HÍREK