14 tag, 15 év: Fugato Orchestra

Májustól szeptemberig rendhagyó zenei programra várunk minden érdeklődőt a Kossuth térre.

A Tér–Zene elnevezésű rendezvény keretében különböző zenekarok adnak koncertet Budapest történelmi helyszínén, a Kossuth téren, ahol minden alkalommal változatos stílusú művek hallhatók (klasszikus zene, swing, rézfúvósok, jazz, akusztikus könnyűzene, honvéd katonazene). A fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség hétről-hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg.

A következő koncerten a Fugato Orchestra ad 60 perces műsort.

Időpont: 2017. június 24. (szombat) 19:00 óra

Helyszín: Kossuth tér (Tisza-szobor melletti terület)

Forrás: Pályi Zsófia

A komolyzene igényessége, a világzene frissessége, a jazz szabadsága és a rock ereje. A 15 éves fennállását ünneplő Fugato Orchestra a hazai zenei élet sokoldalú formációja. Zenéjük képies és elgondolkodtató, lendületes és humoros, színes és virtuóz.

A Fugato hangzásvilágát a szimfonikus hangszerek dobbal, basszusgitárral és elektronikával történő társítása teszi egyedivé. Tagjai főképp egykori budapesti zeneakadémisták és képzett jazz-muzsikusok. A 14 tagú zenekar vezetője és zeneszerzője: Alpár Balázs (billentyűk).

A fugato elnevezés nem csak a régizenéhez való vonzódásukat fejezi ki, de a darabok gondos megszerkesztettségére, kidolgozottságára is utal, s ez a könnyűzenei számokra egyaránt érvényes.

Az együttes rendszeresen lép fel Budapesten és vidéken. A Tavaszi Fesztiválon három egymást követő évben elnyerték a Budapest Fringe Fesztivál közönségdíját. Neander-variációk címet viselő első lemezük komoly nemzetközi sikereket aratott. 2007-ben a Fugato az International Live Award nemzetközi tehetségkutató verseny bécsi döntőjén – 5000 ember előtt fellépve – megnyerte a legjobb magyar zenekarnak járó Hungarian Live Award díjat.

A Művészetek Palotája zenei pályázatának győzteseként Alpár Balázs készítette el a Fugato közreműködésével a Palota új hang-arculatát, valamint számos további színházi- és filmzenét. 2010-ben jelent meg Noé címmel a Fugato második stúdióalbuma Nikola Parov és Harcsa Veronika közreműködésével.

A program megtekintése ingyenes.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Feltöltve - 2017-06-16 13:54:00.
Kategória: HÍREK